dilluns, 15 de març del 2010

Màgia a l’escenari

TàBaTa Teatre porta a Cardedeu Tina la Bruxia Fina, un dels seus més exitosos espectacles

Tina, la bruixa fina             
de Xavier Company (dramatúrgia nova de Jonay Roda)
Companyia TàBaTa Teatre
Direcció: Frederic Roda i Francina G.Ars
Amb Laura López, Núria Cuyàs i Dusan Tomic
Diumenge 14 de març de 2009
Centre Cultural de Cardedeu

Al teatre infantil, moltes vegades menystingut, l’excel·lència no tant sols és possible sinó que hauria de ser la tònica habitual. I quan un espectacle infantil funciona i agrada només cal girar-se cap a la platea i gaudir amb els somriures dels pares, mares, tiets, tietes, cosins i cosines. Perquè més enllà de les inevitables cares embadalides dels infants si la fantasia flueix amb naturalitat a l’escenari les rialles, contagioses, s’estenen entre el públic com un virus de felicitat. Tina la bruixa fina, de TaBaTa Teatre és un d’aquests espectacles infantils rodons, tant treballats i rodats que funcionen amb senzillesa, com una màquina perfecta de crear il·lusions.

Estrenat per primera vegada el 2000, la companyia ha reestrenat l’exitós espectacle de Xavier Company amb una dramatúrgia nova de Jonay Roda. Diumenge va ser al Centre Cultural de Cardedeu dins una intensa gira per tot Catalunya. En aquesta nova versió és manté l’essència i els seus directors, Frederic Roda i Francina G.Ars, del Teatre de Ponent de Granollers, tant sols s’han dedicat a perfeccionar i pulir allò que ja funcionava.

El primer que destaca de Tina la Bruixa Fina és l’espectacular escenografia elaborada pels germans Castells. Plena de color i detalls, esdevé un personatge més de la història, amb llibres, fruites i cassoles esponjoses que prenen vida davant dels nostres ulls. L’altre encert és l’interpretatiu, el gran treball de Laura López i Núria Cuyàs, perfectes en el seu paper de bruixes, molt versàtils i amb una veu sorprenent en els números musicals. Molt àgil és també Dusan Tomic, a l’ombra movent un munt de titelles i fent diferents veus. La història, senzilla, planteja la necessitat de ser humils i aprendre i treballar fort per ser bo en allò que ens agradi. Però l’important a Tina la Bruixa Fina és la màgia, la imaginació, la capacitat de fer que tot el públic torni a ser infant durant una estona, embadalit per les cançons i les entremaliadures d’una bruixa jove.